SONDAJ | Topul miniștrilor despre care majoritatea cetățenilor spun că nu au auzit de ei (GRAFIC)

  • 30 Iulie 2018 09:57
SONDAJ | Topul miniștrilor despre care majoritatea cetățenilor spun că nu au auzit de ei (GRAFIC)

Peste 70% dintre participanții la un sondaj susțin că nu au auzit nimic despre ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Liviu Volconovici (74,6%), cel al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi (71,9%) și ministrul Justiției, Victoria Iftodi (70%).

Astfel, circa 4% din respondenți au declarat că îi cunosc foarte bine pe acești miniștri. La polul opus, cei mai mulți afirmă că au auzit și cunosc foarte bine activitatea ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc (20,3%), a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici (16,1%), a ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan (12,1%) și a ministrului Apărării, Eugen Sturza (11,6%). În același timp, procentajul celor care a

SONDAJ | Topul miniștrilor despre care majoritatea cetățenilor spun că nu au auzit de ei (GRAFIC)

firmă că nu au auzit nimic nimic despre acești miniștri variază între 31,7% în cazul Monică Babuc și 51,6% în cazul lui Alexandru Jizdan. De asemenea, circa 7% dintre respondenți declară că îi cunosc foarte bine pe miniștrii Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Finanțelor, Svetlana Cebotari și Octavian Armașu, iar 55,1% și, respectiv, 58% spun că nu auzit de ei. 

 

Sondajul relevă că cel mai mult este apreciată activitatea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (22,8%), Ministerului Apărării și cel al Sănătății (19%), Muncii și Protecției Sociale (17,9). La coada clasamentului referitor la cât efeicient cred cetățenii că activează ministerele se află cel al Finanțelor (13,4%), al Economiei și Infrastructurii (12,5%) și al Justiției (11,6%).

Acest sondaj a fost realizat, în perioada 29 iunie - 9 iulie, la comanda IDIS „Viitorul” și administrat de CBS Axa. Sondajul face parte dintr-o noua serie de cercetări sociologice „People Watch”, care are scopul de a măsura diverse areale tematice de interes public sporit în Republica Moldova. Eșantionul a fost de 1.042 de persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult, marja de eroare fiind de circa 2,8%. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău