Sondaj: Peste 60% dintre cetățenii Germaniei sunt nemulțumiți de guvernul cancelarului Olaf Scholz

  • 21 August 12:29
Sondaj: Peste 60% dintre cetățenii Germaniei sunt nemulțumiți de guvernul cancelarului Olaf Scholz

Aproximativ 62% dintre cetățenii Germaniei sunt nemulțumiți de guvernul cancelarului Olaf Scholz, potrivit unui sondaj realizat de institutul INSA pentru ziarul Bild am Sonntag, transmite presa internațională și Agerpres.

Doar 25% dintre respondenți au declarat că sunt mulțumiți de Scholz, potrivit sondajului citat, dat publicității duminică.

Evaluarea coaliției aflate la guvernare – formată din Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Scholz, Liber Democrați (FDP, pro-business) și Verzi – a fost la fel de negativă: 65% dintre germani s-au declarat nemulțumiți de activitatea guvernului federal și doar 27% s-au declarat satisfăcuți.

Sondajul a vizat obținerea unei aprecieri generale a activității coaliției, nu o evaluare asupra unor teme specifice.

Potrivit Bild am Sonntag, într-un sondaj echivalent care a fost realizat la începutul lunii martie, 46% dintre cei chestionați s-au declarat mulțumiți de activitatea lui Scholz, în timp ce 39% au declarat că nu sunt mulțumiți. Tot atunci, 44% dintre respondenți au decarat că actuala coaliție de guvernământ face o treabă bună, iar 43% nu erau de acord cu această apreciere.

Agenția dpa menționează că executivul german sub conducerea lui Scholz s-a confruntat cu mai multe provocări, între care creșterea nivelului de trai și a prețurilor la energie, consecințe ale războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Sondajul INSA a fost realizat la 19 august pe un eșantion reprezentativ de 1.002 persoane, la cererea Bild am Sonntag.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
2,74
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
1
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău