Sondaj | O mare parte a britanicilor este nemulțumită de felul în care evoluează lucrurile, mai ales din punct de vedere economic, după Brexit

  • 18 Februarie 2021 14:28
Sondaj | O mare parte a britanicilor este nemulțumită de felul în care evoluează lucrurile, mai ales din punct de vedere economic, după Brexit

O majoritate a britanicilor este nemulțumită de felul în care evoluează lucrurile, mai ales din punct de vedere economic -, la patru ani și jumătate după ce au votat în favoarea Brexitului în referendumul din 2016 și la un an după ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană (UE), iar acordul comercial încheiat de Boris Johnson cu europeni la sfârșitul lui 2020 nu le oferă asigurări -, potrivit unui sondaj, relatează CNN, potrivit news.ro.

Sursa citată precizează că aproximativ 27% dintre britanici vor ca regatul să păstreze relații mai strânse cu Uniunea - pentru a putea eventual adera din nou, mai târziu, arată acest sondaj, realizat de către Institutul Opinium pentru British Foreign Policy Group, pe un eșantion reprezentativ de 2 002 britanici.

De asemenea, 22% dintre britanici ar vrea relații mai bune cu Uniunea, însă exclud o revenirea asupra Brexitului vreodată.

Alte 12% dintre persoanele intervievate preferă o îndepărtare și mai mare a regatului de Uniune.

Însă 24% dintre chestionați aprobă acordul comercial al lui Johnson cu Bruxellesul, dar cu o rezervă importantă - ei consideră că acesta era ”cel mai bun acord posibil” la acel moment.

Întrebați ce părere au despre un viitor mai îndepărtat, 15% dintre participanții la sondaj răspund că nu știu cum să se poziționeze în privința acestui subiect.

Acest sondaj consolidează un sentiment potrivit căruia britanicii sunt foarte împărțiți de o fractură politică, începând din 2016, o situație care nu pare să se rezolve.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău