SONDAJ | Majoritatea cetățenilor consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită în R.Moldova

  • 11 Septembrie 2020 11:50
SONDAJ | Majoritatea cetățenilor consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită în R.Moldova

Majoritatea cetățenilor consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită în Republica Moldova. Datele unui studiu sociologic, făcut public astăzi, arată că doar unul din zece cetățeni consideră că lucrurile merg într-o direcție corectă, în timp ce două treimi susțin că direcția este greșită.

Este un procent destul de impunător ce ține de direcția greșită. Aici putem deschide și o paranteză. Este vorba și de situația cu COVID-19, și foarte multe culturi agricole au fost compromise din cauza secetei și probabil toate acestea au impact asupra acestui răspuns, a menționat directorul Departamentul Cercetare din cadrul companiei “Date Inteligente”, Veronica Ateș.

Rezultatele sudiului mai denotă că șase din zece cetățeni doresc ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene, iar o treime pledează pentru unirea cu România.

Referitor la statutul regiunii transnistrene, aproape 60 la sută dintre respondenți optează pentru reîntregirea țării. În același timp, unul din zece cetățeni consideră că regiunea transnistreană trebuie să beneficieze de un statut similar celui din UTA Găgăuzia.

Studiul sociologic a fost efectuat în perioada 20 august - 3 septembrie, pe un eșantion de 1177 de respondenți din 77 de localități. Răspunsurile a fost colectate prin metoda „fața în față”. Marja de eroare este de 2,8 %.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău