SONDAJ | Irina Vlah este cotată cu cele mai multe șanse la alegerile pentru funcția de bașcan al regiunii autonome găgăuze

  • 21 Martie 2019 12:10
SONDAJ | Irina Vlah este cotată cu cele mai multe șanse la alegerile pentru funcția de bașcan al regiunii autonome găgăuze

Actualul lider de la Comrat, Irina Vlah, este cotată cu cele mai multe șanse la alegerile pentru funcția de Guvernator al regiunii autonome găgăuze, preconizate pentru 30 iunie, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, potrivit cercetării, Irina Vlah este susținută de 51% din respondenți, fiind urmată, la distanță, de fostul primar de Comrat și ex-deputat al Partidului Democrat, Nicolai Dudoglo, cu 5 la sută. Aproximativ 30% dintre respondenți nu au exprimat o opțiune de vot.

Aproape 2/3 dintre respondenți au apreciat pozitiv activitatea Irinei Vlah, iar peste 60% dintre locuitori consideră că viața lor s-a schimbat în bine, comparativ cu acum 4 ani.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-19 martie pe un eșantion de 1029 de respondenți din 22 de localități din regiunea autonomă.

Amintim că săptămâna aceasta Adunarea Populară de la Comrat a amânat organizarea alegerilor pentru funcția de bașcan de pe 19 mai pentru 30 iunie și au operat modificări în Codul electoral al regiunii, modificări criticate de actualul bașcan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău