Sondaj IRI | Prețurile mari și salariile mici – principalele probleme ale populației. Criza energetică, în top 3 priorități pentru Guvern

  • 10 Decembrie 2022 10:51
Sondaj IRI | Prețurile mari și salariile mici – principalele probleme ale populației. Criza energetică, în top 3 priorități pentru Guvern

Prețurile mari și veniturile mici sunt principalele două probleme cărora trebuie să le facă față cetățenii Rep. Moldova, arată datele unui sondaj, făcut public vineri, 9 decembrie, de Institutul Republican Internațional, transmite Radio Chișinău.

La nivel național, 57% dintre respondenți cred că prețurile înalte sunt cea mai importantă problemă, a doua preocupare majoră fiind veniturile mici, în opinia a 24% dintre cei chestionați. Pe locul trei se situează șomajul (19%), potrivit respondenților care au fost invitați să numească două probleme simultane dintre cele mai importante.

Corupția (17%) se poziționează abia pe locul 4 la nivel național, în timp ce în Chișinău această problemă este poziționată mai sus, pe locul 3 cu 25% dintre aprecieri. Sărăcia este a 5-a mare problemă, în opinia a 14% dintre cei chestionați.

Totodată, potrivit sondajului, prețurile mari și veniturile mici ar trebuie să fie principalele două priorități pentru Guvern, în opinia a 42% și respectiv 23% dintre cei intervievați. Urmează în topul problemelor care ar trebui să fie prioritare pentru Executiv, șomajul (19%) și criza energetică (16%). În Chișinău, după prețurile mari (32%) și veniturile mici (25%), criza energetică e a treia problemă, în opinia a 18% dintre respondenți care cred că Guvernul trebuie ”să se ocupe” de facturile la gaz și electricitate.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 octombrie - 15 noiembrie 2022, pe un eșantion de 1233 de respondenți (inclusiv 714 din Chișinău) și are o marjă de eroare de 2,8%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău