Sondaj Ipsos: Kamala Harris îl conduce pe Donald Trump cu 42% la 37% în cursa pentru Casa Albă

  • 11 August 17:00
Sondaj Ipsos: Kamala Harris îl conduce pe Donald Trump cu 42% la 37% în cursa pentru Casa Albă

Candidata democrată Kamala Harris îl conduce pe republicanul Donald Trump cu 42% la 37% în cursa pentru alegerile prezidențiale americane din 5 noiembrie, potrivit unui sondaj Ipsos publicat la finele acestei săptămâni, relatează Reuters, citat de news.ro.

Sondajul a arătat că Harris și-a mărit avansul față de un sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care o plasa cu 37% la 34% peste Trump.

Sondajul realizat la nivel național pe 2 045 de adulți americani, între 2 și 7 august, a arătat că 4% dintre cei intervievați îl susțin pe candidatul independent Robert Kennedy Jr. în scădere față de 10% în iulie.

Ipsos a realizat sondajul din august independent de Reuters. Sondajul, realizat online, a avut o marjă de eroare de aproximativ 3 puncte procentuale.

Într-un sondaj separat, Ipsos a constatat că Harris îl conduce pe Trump cu 42% la 40% în cele șapte state în care alegerile au fost cele mai strânse în 2020: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin.

Vicepreședinta SUA Kamala Harris a intrat în cursa pentru Casa Albă la 21 iulie, când președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, și-a retras campania și a susținut-o pe Harris după o prestație dezastruoasă la dezbaterea din 27 iunie împotriva lui Trump.

Sondajele Reuters/Ipsos îi arătau pe Biden și Trump la egalitate în timp ce președintele era încă în cursă, deși Biden avea rezultate mai slabe decât în același moment al alegerilor din 2020, în care l-a învins pe Trump.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,85
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:3,09 m/s
Wed
22
Thu
21
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Arhivă Radio Chișinău