Sondaj iData | Candidatul care ar avea cele mai mari șanse să învingă la alegerile parlamentare noi

  • 27 Februarie 2020 11:56
Sondaj iData | Candidatul care ar avea cele mai mari șanse să învingă la alegerile parlamentare noi

Patru candidați sunt cotați cu șanse de a câștiga alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești, potrivit unui sondaj telefonic și prezentat astăzi de compania de date inteligente iData.

Candidatul PSRM Ștefan Gațcan ar lua 13%, independentul Grigore Cobzac, susținut de Platforma DA și PUN ar obține 11 la sută din sufragii, iar Olesea Stamate din partea PAS și Vitalie Balinschi de la Partidul Șor – câte 10%. Potrivit experților, cele mai mari șanse de câștig le are Grigore Cobzac, iar pe locul doi se situează Ștefan Gațcan.

Președintele Igor Dodon și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu vor accede în turul doi de scrutin la alegerile prezidențiale, mai cred experții.

În intențiile de vot la alegerile parlamentare, socialiștii se află pe primul loc, mai arată sondajul. PSRM ar lua peste 42 la sută din voturi în rândul respondenților care au exprimat o opțiune de vot, iar PAS – aproape 24 la sută din sufragii, formațiunea Maiei Sandu fiind urmată de PDM cu 10% și Platforma DA cu puțin peste 6 la sută.

Sondajul a fost realizat prin metoda chestionării a 20 de experți și telefonic pe un eșantion reprezentativ de 100 de persoane din 10 localități din raionul Hâncești, în perioada 19 – 25 februarie. Marja de eroare a sondajului este de 9,8 la sută, potrivit autorilor, eroarea maximă efectivă fiind de 4% la scorurile candidaților. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău