Sondaj | Două partide și un bloc electoral ar accede în Parlament dacă duminică ar fi alegeri

  • 23 Iunie 2021 12:43
Sondaj | Două partide și un bloc electoral ar accede în Parlament dacă duminică ar fi alegeri

Două partide și un bloc electoral vor accede în Parlament dacă duminică vor fi alegeri parlamentare. E vorba de PAS – 31,8% voturi, BeCS – 30,3% și PPȘor – 5,7%. Din cei deciși, 38,5% vor vota pentru PAS. Pentru BeCS − 36,7%, pentru PPȘor − 6,9%, potrivit sondajului Vox Populi, prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, transmite IPN.

Dacă duminică vor fi alegeri parlamentare, ar merge sigur la vot 69% din respondenți. Fiecare a zecea persoană probabil că s-ar prezenta. Tot atâția probabil că nu s-ar prezenta și 8% sigur nu s-ar prezenta.

Întrebați care e personalitatea politică din Republica Moldova în care au cea mai mare încredere, 27,3% din respondenți au spus că în Maia Sandu. În Igor Dodon au încredere 26,7%  din respondenți, în Vladimir Voronin − 6,9%.

Întrebați cum consideră că decurge actuala campanie electorală, 6 din 10 persoane consideră ca aceasta decurge fără încălcări. Fiecare a cincea persoană consideră că decurge cu unele încălcări și 12% – că decurge cu multiple încălcări. Restul nu au știut sau nu au răspuns la întrebare.

Fiecare a cincea persoană crede că alegerile le oferă cetățenilor posibilitatea de a schimba reprezentanții puterii care nu-și îndeplinesc promisiunile. Patru din 10 consideră că această afirmație este parțial adevărată și o treime consideră că nu este așa.

36% dintre alegători consideră că societatea va deveni mai unită după alegerile parlamentare anticipate. 54% consideră că societatea va deveni mai dezbinată, fiecare a 11-a persoană nu a fost in stare să răspundă la această întrebare.

Studiul sociologic Vox Populi – Iunie 2021: „Opțiunile social-politice ale cetățenilor în preajmă alegerilor parlamentare anticipate”, a fost realizat pe un eșantion de 1167 de persoane de 18 ani și mai mult, din 81 localități ale Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană. Cercetările în teren au fost efectuate în bază de chestionar la domiciliul respondenților în perioada 10-20 iunie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău