SONDAJ | Doar o treime din populația R.Moldova dorește să se vaccineze împotriva COVID-19

  • 22 Februarie 2021 09:53
SONDAJ | Doar o treime din populația R.Moldova dorește să se vaccineze împotriva COVID-19

Doar o treime din populația Republicii Moldova dorește să se vaccineze împotriva COVID-19, arată datele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Aproape 60 la sută dintre cetățeni au spus că nu vor sa-ți administreze vaccinul, iar fiecare a zecea persoană nu a putut da un răspuns concret.

Datele studiului sociologic mai arată că aproape 65 la sută din cei chestionați consideră că sistemul sanitar din Republica Moldova face față situației provocate de noul tip de Coronavirus.

Aproape 56 la sută din cei intervievați susțin că au fost afectați de pandemia de COVID-19. Doar fiecare a zece persoană a declarat că pandemia nu i-a afectat deloc. Cele mai mari frici ale respondenților legate de COVID-19 este pierderea unei persoane dragi, recesiunea economică, sistemului medical nu va face față tuturor solicitărilor, dar și închiderea școlilor și grădinițelor.

Întrebați ce atitudine au față de persoanele care au fost infectate cu COVID-19 și s-au vindecat, o treime din cei chestionați au răspuns că le este frică și îi țin la distanță. Aproape 40 la sută au spus că-i compătimesc, iar doi din zece respondenți încearcă să-i ajute să depășească situația.

Studiul sociologic a fost efectuat în perioada 12-20 februarie pe un eșantion de 1191 de persoane. Marja de eroare este de 3%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău