Sondaj | Doar doi concurenți electorali ar accede în mod sigur în viitorul Parlament, iar doi ar fi la limita pragului electoral

  • 21 Iunie 2021 13:25
Sondaj | Doar doi concurenți electorali ar accede în mod sigur în viitorul Parlament, iar doi ar fi  la limita pragului electoral

Doar doi concurenți electorali ar accede în mod sigur în viitorul Parlament, iar doi sunt la limita pragului electoral, potrivit unui nou sondaj realizat la comanda organizației WatchDog.

Astfel, din respondenții care au exprimat o opțiune de vot, PAS ar acumula 49,8%, urmat de Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor - 28 la sută, Blocul electoral Renato Usatîi - 6,3%, dar ar avea nevoie de 7% pentru a accede în Parlament, și Partidul Șor ar acumula 4,7%, față de minimul de cinci la sută pentru a fi reprezentat în Legislativ.

Studiul arată o scădere cu 3,5% a ratingului BECS, față de o cercetare similară realizată acum două săptămâni și o creștere cu 1% a Blocului electoral Renato Usatîi, iar PAS și Partidul Șor au înregistrat scăderi nesemnificative.

Studiul mai arată că Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, urmată de liderii BECS, Igor Dodon și Vladimir Voronin.

Totodată, 59% dintre cei intervievați ar opta pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar 23,5% - la Uniunea Eurasiatică. 35% ar vota pentru unirea cu România, iar mai puțin de 23% - cu Rusia.

Sondajul a fost realizat la telefon, în perioada 12-19 iunie, pe un eșantion de 1104 respondenți, marja de eroare estimată de compania care a realizat sondajul - CBS-Axa, fiind de 3%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău