SONDAJ | Doar doi concurenți electorali ar accede în mod cert în viitorul Parlament, iar PAS ar obține majoritatea

  • 01 Iulie 2021 13:52
SONDAJ | Doar doi concurenți electorali ar accede în mod cert în viitorul Parlament, iar PAS ar obține majoritatea

Doar doi concurenți electorali ar accede în mod cert în viitorul Parlament, iar Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține majoritatea, potrivit unui sondaj realizat de două companii sociologice, la compania organizației Watch Dog.

Astfel, 51% dintre respondenții care au exprimat o opțiune clară de vot ar alege PAS, iar 30,5% susțin că ar vota pentru Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor. Partidul Șor este ușor sub limita pragului electoral de 5%, iar Blocul „Renato Usatîi” ar obține ceva mai mult de 5%, față de minimul necesar pentru blocuri - șapte la sută.

Cei mai mulți respondenți au declarat că au încredere în președinta Maia Sandu, urmată de liderul socialiștilor, Igor Dodon. Jumătate din respondenți nu a încredere în nimeni sau nu au oferit o variantă de răspuns.

Sondajul mai relevă că în cazul unui referendum pentru aderarea Republicii Moldova la UE, 54% ar vota pentru, în timp ce 34% s-ar expune pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică. Un sfert dintre cei intervievați ar opta pentru unirea Republicii Moldova cu România, iar jumătate ar vota împotrivă.

Sondajul a fost realizat în perioada 20-30 iunie, pe un eșantion de 1201 persoane și are o marjă de eroare de 2,8%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău