SONDAJ | Câte voturi ar acumula candidații cu cele mai mari șanse la funcția de primar al Capitalei

  • 14 Octombrie 2019 11:34
SONDAJ | Câte voturi ar acumula candidații cu cele mai mari șanse la funcția de primar al Capitalei

Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al Chișinăului, Ion Ceban, este creditat cu 26,5% din voturi, iar candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, ar obține 21,4 la sută din sufragii, la alegerile de duminica viitoare, arată un sondaj dat publicității astăzi.

Fostul primar al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, se află pe locul trei în intențiile de vot cu 5,2%, potrivit sondajului realizat în municipiul Chișinău de către compania CBS-AXA, la comanda comunității WatchDog.md

În Consiliul Municipal Chișinău, cei mai mulți aleși locali vor fi din partea Partidului Socialiștilor, care ar obține 29,8% din voturi și din partea blocului ACUM, pentru care și-ar da votul 22, 7 la sută dintre alegători.

În turul doi al scrutinului pentru funcția de primar al Capitalei Ion Ceban ar obține 35,7% , iar Andrei Năstase - 29,4 la sută.

Trei pătrimi dintre participanții la sondaj planifică să participe la alegerile locale din municipiul Chișinău.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-13 octombrie pe un eșantion de 431 de persoane domiciliate în municipiul Chișinău, marja de eroare fiind de 4,7%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău