SONDAJ BOP | Câte voturi ar acumula Igor Dodon și Maia Sandu la prezidențiale

  • 02 Iulie 2020 12:55
SONDAJ BOP | Câte voturi ar acumula Igor Dodon și Maia Sandu la prezidențiale

Lidera PAS, Maia Sandu, îl depășește în topul încrederii în politicieni pe președinte, Igor Dodon, cu câteva zecimi procentuale, potrivit sondajul Barometrul Opiniei Publice, prezentat astăzi de Institutul pentru Politici Publice.

Potrivit cercetării, Maia Sandu a acumulat în acest top 10,6%, iar Igor Dodon – 10%. Ceilalți politicieni se află la mare distanță de cei doi, iar aproape jumătate dintre respondenți (49,8%) spun că n-au încredere în niciun politician.

Maia Sandu și Igor Dodon sunt principalii favoriți și la alegerile prezidențiale din toamnă, mai arată sondajul. Dacă cei doi se vor confrunta în turul doi al scrutinului, Maia Sandu l-ar învinge pe Igor Dodon, în opinia a 33 la sută dintre cei intervievați față de 29 la sută care cred că actualul președinte ar ieși învingător. Igor Dodon ar câștiga, însă, dacă în turul doi s-ar bate cu Andrei Năstase sau Renato Usatâi, potrivit cercetării.

Sondajul a fost realizat de compania „CBS-Research”, prin telefon, pe un eșantion de 1200 persoane în perioada 13-23 iunie și are o marjă de eroare de 2,9%, potrivit autorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău