Sondaj | Blocul conservator CDU/CSU al cancelarului german Angela Merkel a trecut din nou înaintea Verzilor

  • 02 Iunie 2021 14:21
Sondaj | Blocul conservator CDU/CSU al cancelarului german Angela Merkel a trecut din nou înaintea Verzilor

Blocul conservator CDU/CSU al cancelarului german Angela Merkel a trecut din nou înaintea Verzilor, iar Partidul Liber-Democrat (FDP) i-a ajuns din urmă pe social-democrați, cu care împarte locul al treilea în preferințele electoratului înaintea alegerilor federale din septembrie, arată un nou sondaj, dat publicității miercuri de institutul Forsa, transmite dpa, potrivit Agerpres.

În cel mai nou barometru RTL/ntv, CDU/CSU a crescut cu un punct procentual față de săptămâna trecută, ajungând la 25% din intențiile de vot.

Verzii, în schimb, au pierdut un punct, coborând la 24%.

FDP, în urcare cu un punct, se află acum la egalitate cu SPD la cota 14%.

Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta) scade un procent, ajungând la 9%, în timp ce Die Linke (stânga radicală) ar obține un scor de 6% dacă scrutinul ar avea loc duminică.

În ce privește politicianul preferat pentru funcția de cancelar, Annalena Baerbock (Verzii) se află în continuare în frunte, dar avansul său față de rivalii Armin Laschet (CDU/CSU) și Olaf Scholz (SPD) s-a redus.

Dacă germanii și-ar putea alege prin vot direct cancelarul, 24% ar opta în prezent pentru Annalena Baerbock, care scade totuși opt puncte procentuale față de acum cinci săptămâni, când partidul său a nominalizat-o candidată la șefia guvernului.

Președintele CDU, Armin Laschet, ar obține 19% din voturi, în creștere cu un punct față de precedentul sondaj, iar social-democratul Olaf Scholz, vicecancelar și ministru de finanțe, staționează la 14%.

Un procent important de 43% dintre intervievați nu l-ar alege pe niciunul dintre cei trei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău