SONDAJ | Aproape jumătate din americani nu au încredere în Donald Trump

  • 28 Ianuarie 2019 17:36
SONDAJ | Aproape jumătate din americani nu au încredere în Donald Trump

La jumătatea mandatului și după o lungă perioadă de 'shutdown', blocajul parțial al administrației federale americane, la sfârșitul căreia a fost nevoit să facă un pas înapoi în ceea ce privește proiectul zidului său la granița dintre SUA și Mexic, președintele american Donald Trump se confruntă cu o serie de sondaje deloc măgulitoare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ultimul sondaj, realizat pentru ABC News/Washington Post și dat publicității luni, prezintă neîncrederea americanilor în liderii lor politici, atât republicani cât și democrați. Însă această neîncredere este mult mai pronunță în ceea ce îl privește pe Donald Trump.

Aproape jumătate din americani (48%) nu au deloc încredere în actualul lider de la Casa Albă. Prin comparație, această cifră este de 37% în cazul lui Nancy Pelosi, președintele democrat al Camerei Reprezentanților.

Cifrele sunt de asemenea puțin încurajatoare pentru fostul magnat imobiliar în ceea ce privește percepția asupra acțiunilor sale în raport cu așteptările cetățenilor în momentul în care acesta a ajuns la Casa Albă pe 20 ianuarie 2017.

Astfel, 50% dintre americani s-au așteptat ca el să aibă rezultate bune asupra controlului deficitului, însă doar 33% estimează că Trump a fost eficient, o diferență de 17 procente.

În afara acțiunilor sale la Casa Albă, americanii îl judecă sever pe cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite: doar 32% dintre americani au o opinie pozitivă despre el ca persoană, cu două procente diferență față de cel mai scăzut nivel în sondaje în cazul lui Bill Clinton, după scandalul Monica Lewinsky.

Donald Trump a declarat în nenumărate rânduri că intenționează să candideze pentru al doilea mandat în 2020. În tabăra democraților, candidații se luptă să-l conteste, iar alegerile primare se anunță deosebit de spectaculoase. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău