Sondaj | 42% din alegătorii britanici doresc un referendum privind acordul final de Brexit

  • 27 Iulie 2018 15:31
Sondaj | 42% din alegătorii britanici doresc un referendum privind acordul final de Brexit

Procentul alegătorilor britanici care se declară în favoarea organizării unui referendum pe tema acordului final de Brexit a depășit pentru prima dată procentul celor care se opun unei astfel de inițiative, arată datele unui sondaj de opinie realizat de YouGov pentru The Times, relatează Reuters.

Potrivit datelor, 42% dintre respondenții la sondaj s-au declarat în favoarea organizării unui referendum pe această temă, în timp ce 40% au afirmat că nu consideră necesar un astfel de proces.

Sondajul a fost realizat miercuri și joi pe un eșantion de 1.653 de adulți din Marea Britanie, a relatat cotidianul The Times.

La referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, desfășurat pe data de 23 iunie 2016, au votat 17,4 milioane de alegători, cu 51,9% din voturi fiind în favoarea ieșirii din Blocul comunitar. Cele mai multe sondaje de opinie premergătoare plebiscitului au estimat eronat rezultatul.

Sondajul YouGov a mai indicat că în cazul în care mâine ar fi organizat un referendum privind apartenența Marii Britanii, 45% ar vota rămâne, iar 42% pentru ieșire, restul fiind indeciși.

Sursa: Mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău