SONDAJ | 41% din respondenți sunt îngrijorați că sistemul medical nu va face față tuturor solicitanților în perioada pandemiei COVID-19 în R.Moldova

  • 29 Iunie 2020 13:53
SONDAJ | 41% din respondenți sunt îngrijorați că sistemul medical nu va face față tuturor solicitanților în perioada pandemiei COVID-19 în R.Moldova

41% dintre respondenții unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor susțin că sunt îngrijorați de faptul că sistemul medical nu va face față tuturor solicitanților. 29% au menționat că sunt îngrijorați că se va aprofunda recesiunea economică, că își pot pierde sursa de venit, că se vor închide companiile mici și mijlocii.

Două treimi dintre participanții la sondaj au declarat că au fost afectați mult sau foarte mult de situația provocată de pandemie și regimul de carantină. Fiecare al cincilea a fost afectat puțin. Fiecare al nouălea – deloc.

Sondajul arată că în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, Partidul Democrat nu ar intra în Parlament.

Astfel, pentru Partidul Socialiștilor sunt gata să voteze 36% dintre persoanele intervievate, pentru Partidul Acțiune și Solidaritate – aproximativ 20%, pentru Platforma „DA” – 5,2%, iar formațiunea Partidul Nostru este la limita pragului electoral cu 4,5%.

La alegerile prezidențiale, Igor Dodon și Maia Sandu s-ar confrunta în turul doi, așa cum arătau și sondajele precedente.

Sondajul Vox Populi - iunie 2020 „Coeziunea socială în perioada pandemiei COVID-19”, a fost realizat la telefon în perioada 20-27 iunie, pe un eșantion de 1127 respondenți, din 387 localități, marja de eroare estimată de organizatori fiind de 3%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău