Șomerii angajați la un loc de muncă în afara localității în care trăiesc pot primi indemnizații

  • 30 Martie 2023 14:56
Șomerii angajați la un loc de muncă în afara localității în care trăiesc pot primi indemnizații

omerii care se angajează la un loc de muncă înregistrat și selectat de subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) pot beneficia de o indemnizație unică de încadrare în sumă de peste 10 500 de lei, dacă se angajează la un loc de muncă într-o altă localitate selectată de subdiviziunea teritorială, informează MOLDPRES.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a făcut publică istoria Liliei Proțuc, în vârstă de 54 de ani, locuitoare a satului Șirăuți, raionul Briceni. Femeia s-a adresat la Direcția pentru ocuparea forței de muncă din raion pentru a se încadra în câmpul muncii. Aceasta a beneficiat de servicii de intermediere, în urma cărora specialiștii au direcționat-o la Centrul de sănătate Lipcani, în calitate de asistentă medicală.

Totodată, angajatorul a aplicat la măsura de subvenționare a locului de muncă pentru încadrarea persoanei cu vârstă de 50 de ani și peste. Astfel, Centrul de sănătate Lipcani va beneficia de subvenție lunară în sumă egală cu 80% din cuantumul lefii de bază, conform contractului individual de muncă al angajatului, dar nu mai mult de 50% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe un termen de șase luni, pentru fiecare șomer angajat.

La fel, întrucât locul de muncă se află într-o altă localitate decât domiciliul femeii, aceasta a beneficiat de măsura de stimulare a mobilității forței de muncă - indemnizația unică de încadrare in mărime de 10 529,1 lei (aproximativ 525 de euro).

Pentru mai multe informații despre măsura de subvenționare a locului de muncă și cea de stimulare a mobilității forței de muncă, persoanele pot accesa adresa: https://anofm.md/index.php/ro/node/63 sau pot telefona la Centrul de apel al ANOFM - 0 8000 1000. Totodată, beneficiarii se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune a agenției (https://anofm.md/ro/subdiviziuni ).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău