Somalia: Cel puțin 25 de morți și 30 de răniți într-un atentat cu mașină-capcană comis asupra unui restaurant din Mogadishu

  • 06 Martie 2021 11:22
Somalia: Cel puțin 25 de morți și 30 de răniți într-un atentat cu mașină-capcană comis asupra unui restaurant din Mogadishu

Cel puțin 25 de persoane au murit și 30 au fost rănite vineri într-un atac sinucigaș cu mașină-capcană comis asupra unui restaurant din Mogadishu, capitala Somaliei, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Atacul a lovit restaurantul Lul Yemeni, foarte popular, aflat în apropierea portului din oraș.

"În această noapte, o explozie uriașă a afectat un restaurant din Mogadishu și s-a soldat cu moartea a 25 de persoane", a declarat pentru EFE un agent de poliție somalez, Abshir Nur, aflat în apropierea zonei atentatului.

Ca urmare a exploziei puternice, "mai multe case s-au prăbușit din cauza suflului", a adăugat Nur, care a adăugat că a fost declanșată o operațiune de salvare și că numărul morților ar putea crește.

Același restaurant a mai fost ținta unui atac sinucigaș, în august 2020, cu acel prilej două persoane pierzându-și viața și una fiind rănită.

Gruparea jihadistă Al Shabaab a revendicat atacul.

Capitala somaleză este adesea ținta atacurilor Al Shabaab, organizație islamică afiliată rețelei Al Qaida din 2012 și care controlează zonele rurale din centrul și sudul Somaliei.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău