Soluția găsită de 300 de ingineri care ar putea rezolva criza de ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus. Invenția e oferită gratis

  • 19 Martie 2020 16:50
Soluția găsită de 300 de ingineri care ar putea rezolva criza de ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus. Invenția e oferită gratis

Peste 300 de ingineri, designeri și specialiști în noile tehnologii s-au reunit în aceste zile pe Facebook pentru a construi, cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, un ventilator mecanic alcătuit din materiale și componente accesibile oricui. După doar o săptămână, s-a reușit realizarea unui prototip care ar putea deveni o soluție viabilă, în condițiile crizei globale de aparate de ventilație mecanică pentru pacienții de coronavirus, informează Forbes, preluat de Digi24.

Prototipul, realizat în Irlanda de grupul Open Source Ventilator (OSV), a fost asamblat din așa-numitele filamente PLA, realizate din resurse regenerabile precum amidonul de porumb sau trestia de zahăr și care sunt foarte populare în domeniul printării 3D.

Conform lui Colin Keogh, co-fondator al OSV, această tehnologie de realizare a ventilatoarelor mecanice urmează a fi în curând aprobată de Ministerul Sănătății din Irlanda, pentru tratarea pacienților care suferă de Covid 19.

Timpul foarte scurt care a trecut de la lansarea ideii până la testarea prototipului demonstrează capacitatea extraordinară a sistemelor de tip „open source” în a oferi soluții la astfel de probleme, a precizat Keogh. 

Conform unor estimări făcute de The Society of Critical Care Medic din Statele Unite, până la 960.000 de pacienți cu coronavirus ar putea avea nevoie de astfel de ventilatoare pentru a putea fi menținuți în viață, informează Forbes, care citează agenția Associated Press.

Astfel, în SUA, doar New York-ul are nevoie urgentă de nu mai puțin de 18.000 de astfel de ventilatoare, conform New York Times.

În cazul României, 10 noi aparate de ventilație mecanică ar putea ajunge în țară peste aproape două săptămâni.

Donația vine în contextul în care medicii din România dispun în acest moment de 900 de astfel de aparate - considerate insuficiente în cazul unei crize majore.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,24
Câțiva nori
Umiditate:64 %
Vint:6,69 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
2
Fri
1
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău