Soluția ex-deputatului Alexandru Slusari în contextul creșterii prețului la gazul la metan

  • 24 Ianuarie 2022 08:28
Soluția ex-deputatului Alexandru Slusari în contextul creșterii prețului la gazul la metan

Ex-deputatul din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, consideră că, în contextul creșterii prețului la gazul metan, se impune ca președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe să convoace urgent ședința Comisiei cu invitarea Consiliului Concurenței. Cel din urmă ar trebui să prezinte informația dacă compania Transautogaz are poziția dominantă pe piața metanului, transmite IPN.

Potrivit lui Alexandru Slusari, cel mai probabil Transautogaz deține poziția dominantă pe piața metanului, și peste două ore angajații instituției de control, având imbold de la deputați, ar trebui să meargă în oficiul companiei și să solicite justificarea majorării prețului. „Cred că în aceeași zi se poate constata, în conformitate cu articolul 11 al Legii Concurenții, abuzul de poziția dominantă. Transautogaz se amendează drastic, iar prețurile se întorc la indicii vechi. Punctum! Este cea mai scurtă cale de rezolvare a problemei”, este de părere fostul deputat.

Acesta mai spune că prețul la gazul metan a crescut brusc, fără nicio explicație, iar asta ar fi „încă un act abuziv din partea unei companii, afiliate Moldovagaz”. „De nenumărate ori am vorbit că în lipsa controlului asupra prețurilor o gașcă de „businessmeni” fac ce vor cu prețurile”, a mai spus acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău