Solicitările pentru lichidarea consecințelor ninsorilor din aprilie depășesc 9 milioane de lei

  • 25 Septembrie 2017 19:46
Solicitările pentru lichidarea consecințelor ninsorilor din aprilie depășesc 9 milioane de lei

Autoritățile publice centrale și locale au solicitat peste 9,4 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru lichidarea consecințelor ninsorilor din luna aprilie și a calamităților din 26 iunie anul curent.

Potrivit șefei Serviciului comunicare al Ministerului Finanțelor, Nadejda Bălan, ministerul a avizat un proiect de hotărâre pentru alocarea acestor resurse, care urmează să fie aprobat de Guvern, transmite IPN.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că printre autoritățile care au solicitat susținere financiară pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale sunt: Primăria Cimișlia, Primăria Drochia, Consiliul raional Ungheni, dar și instituții de stat care au participat la lichidarea consecințelor intemperiilor.

În conturile Ministerului Finanțelor s-au acumulat din donații peste 9 milioane de lei. Cetățenii pot dona și urmări în regim online procesul de acumulare a ajutoarelor pentru lichidarea consecințelor ninsorilor din aprilie, pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău