Solicitările la serviciul 112 care vizează infecțiile respiratorii sunt în creștere. Sfaturile medicilor pentru protecția împotriva infecțiilor respiratorii

  • 21 Decembrie 2022 08:07
Solicitările la serviciul 112 care vizează infecțiile respiratorii sunt în creștere. Sfaturile medicilor pentru protecția împotriva infecțiilor respiratorii

În ultima săptămână, în perioada 13 – 19 decembrie, la numărul unic de urgență 112, solicitările legate de infecțiile respiratorii sunt în creștere cu aproximativ 20 procente, comparativ cu săptămâna precedentă. Media zilnică înregistrată la numărul de urgență reprezintă numărul de 156 de apeluri privind cazurile de afecțiuni respiratorii.

În perioada rece a anului, infecțiile respiratorii acute sunt afecțiuni deosebit de răspândite, prezente la persoanele de toate vârstele, cu manifestări clinice foarte variate ca formă și gravitate în funcție de gradul de intoxicație și nivelul arborelui respirator afectat. 

Pentru a vă proteja de aceste infecții este necesar:

- să evitați spațiile închise și aglomerate,

- dacă aveți simptome de răceală de tip strănut, tuse, febră păstrați         

  distanța față de alte persoane pentru a nu le infecta,

- purtați mască în spațiile închise și aglomerate,

- evitați să vă atingeți ochii, nasul, și gura,

- adresați-vă  la timp după asistență medicală.  

Totodată, la numărul de urgență 112, sunt înregistrate zilnic sute de solicitări privind indexul de caz - copil bolnav.

În luna decembrie, numărul de apeluri privind cazurile medicale, copil bolnav, a înregistrat o medie zilnică de 540 de apeluri. În ultima săptămână, sistemul informațional automatizat al Serviciului 112 a recepționat un număr de aproximativ 4 mii de apeluri referitoare la cazurile – copil slăbit cu simptome neclare, copil agitat cu temperatură, copil slăbit cu dispnee, iritat sau febră, tuse, copil febril, dificultăți la deglutiție, inconștient, copil bolnav, gât roșu, suspiciuni de corp străin în căile respiratorii.

În luna noiembrie, la 112 au fost preluate peste 10 mii de solicitări legate de cazurile medicale privind intervențiile – copil bolnav. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău