Solicitare la Guvern privind majorarea tarifelor la călătorii. „Au spus că da, dar nu acum, ci după alegeri”

  • 05 Martie 2019 12:01
Solicitare la Guvern privind majorarea tarifelor la călătorii. „Au spus că da, dar nu acum, ci după alegeri”

Uniunea Transportatorilor și Drumarilor va solicita Guvernului modificarea Codul Transporturilor astfel încât operatorii de transport auto să aibă libertatea să stabilească în mod independent tarifele pentru călătoriile suburbane și interurbane.

Președintele Uniunii, Vladimir Florea, a declarat pentru IPN că solicitările de majorare a tarifelor, formulate anul trecut, rămân actuale. Numărul pasagerilor este în scădere, iar cheltuielile suportate de operatori cresc. Neajustarea la timp a tarifelor le generează pierderi transportatorilor. Vladimir Florea a mai spus că transportatorii își doresc să investească mai mult în confortul și securitatea călătoriilor, dar pentru aceasta e nevoie de liberalizarea acestei piețe.

În august anul trecut, transportatorii au cerut majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane cu cel puțin zece bani per kilometru, lucru care nu s-a întâmplat. „Toate asigurările date de Guvern, în persoana primului ministru Pavel Filip și a ministrului economiei, Chiril Gaburici, au fost lăsate la o parte. Au spus că da, dar nu acum, ci după alegeri”, a spus Vladimir Florea. Imediat după învestirea noului Guvern, solicitarea de majorare a tarifelor va fi retransmisă cabinetului de miniștri.

Ultima dată tariful pentru călătoriile interurbane a fost majorat în 2012, cu zece bani per kilometru. În prezent tariful mediu este de 48 de bani per km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău