Soldații ruși răniți sunt amânați sau excluși de la compensațiile de 3 milioane de ruble promise

  • 30 Iulie 16:48
Soldații ruși răniți sunt amânați sau excluși de la compensațiile de 3 milioane de ruble promise

La o săptămână după ce a pornit războiul din Ucraina, președintele rus Vladimir Putin le-a promis soldaților de pe front că, dacă sunt răniții în luptă, pot cere despăgubiri de trei milioane de ruble, echivalentul a aproximativ 50.000 de dolari, sau salariul unui muncitor rus pe patru ani. Dar despăgubirile sunt greu sau imposibil de obținut, din cauza legislației schimbate în ultimul moment și a birocrației, relatează Reuters.

„Este datoria noastră să sprijinim familiile camarazilor noștri de război căzuți sau răniți”, a spus Putin la începutul lunii martie, când a făcut anunțul privind compensațiile, scrie Digi24.

Dar odată cu creșterea numărului de militari răniți, unii dintre ei constată că gestul lui Putin nu este atât de generos cum părea. Reuters a aflat că unii soldați răniți - inclusiv cei cu răni grave – au dificultăți în obținerea despăgubirilor, pe baza interviurilor cu patru militari ruși răniți, o rudă a unui soldat rănit, două persoane implicate în grupuri de sprijin care reprezintă soldați și un avocat.

În unele cazuri, acest lucru se datorează faptului că o clarificare a regulilor, care a trecut neobservată, a restrâns criteriile de eligibilitate; alții se confruntă cu obstacole birocratice și întârzieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,52
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:5,81 m/s
Sat
15
Sun
16
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău