Soldații ruși fură și stocurile de grâu ale localnicilor

  • 29 Aprilie 2022 10:49
Soldații ruși fură și stocurile de grâu ale localnicilor

Trupele ruse au prădat și stocurile de grâu în unele localități din sud-estul Ucrainei, în timp ce luptele grele în regiunile din această zonă continuă, potrivit Armatei ucrainene, citate de CNN.

„Invadatorii ruși jefuiesc localnicii. De exemplu, peste 60 de tone de grâu, împreună cu camioanele de marfă, au fost furate de la cooperativa agricolă din orașul Kamianka-Dniprovska (regiunea Zaporojie)”, a transmis Statul Major al Forțelor Armate ucrainene.

Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, aflat tot în regiunea Zaporojie și ocupat de trupele ruse de câteva săptămâni, a vorbit și el despre furturi de cereale.

„Jafurile s-au mutat la scară industrială. Am filmat imagini cu un convoi de peste 50 de mașini cu remorci care scot cereale din teritoriile noastre ocupate... Și astăzi nu știm unde le-au trimis”, a spus primarul.

Ucraina este cunoscută drept „coșul Europei” și este o sursă cheie de grâu și porumb, în special pentru țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, care depind de importuri.

Numeroase imagini și înregistrări video distribuite pe platformele social media sau publicate de autoritățile ucrainene arată cum soldații ruși au jefuit locuințe și magazine din Ucraina, în unele cazuri folosind chiar camioanele militare pentru a transporta bunurile furate.

Soldații ruși au fost surprinși inclusiv furând găini dintr-o curte și covoare pentru a-și camufla vehiculele. Oficialii ucraineni în acuză pe soldații Moscovei că au jefuit chiar și centrala nucleară de la Cernobîl și hotelurile din jur, furând tot, de la lingurițe la ibrice și furculițe.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Serhiy Kislitsa, a vorbit la o ședință a Consiliului de Securitate al organizației internaționale despre adevăratul „eroism” al armatei ruse, care a fugit de lângă Kiev cu toalete și alte bunuri furate.

„Soldații ruși au dat dovadă de reziliență într-o singură privință: retrăgându-se sub focul trupelor ucrainene, s-au încăpățânat să păstreze toată prada. Au lăsat în urmă muniție pentru a-și umple mașinile cu computere furate, televizoare, telefoane mobile, haine, covoare, mașini de spălat și chiar toalete”, a adăugat el.

Serviciul de informații al armatei ucrainene afirma că soldații ruși au creat chiar un bazar într-un oraș din Belarus pentru a vinde bunurile furate. Însă în multe din cazuri soldații Moscovei au furat bunurile pentru a le trimite înapoi acasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău