Șoigu susține că Rusia ar fi distrus 6 sisteme de rachete HIMARS. Ucraina infirmă acest lucru

  • 02 August 2022 14:05
Șoigu susține că Rusia ar fi distrus 6 sisteme de rachete HIMARS. Ucraina infirmă acest lucru

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a susținut marți că Rusia a distrus șase sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA de la începutul conflictului din Ucraina, transmite Interfax citată de Reuters. Comandantul Comandamentului Operațional "Sud" din Ucraina, general-maior Andri Kovalciuk, a dat asigurări că, deocamdată, armata ucraineană nu a pierdut în luptele cu rușii niciunul dintre sistemele HIMARS furnizate de Statele Unite ale Americii, scrie UNIAN.

"Nu am avut încă nicio pierdere în privința niciunuia dintre sistemele HIMARS. Acest lucru arată cât de bine și de repede am învățat cum să le folosim" - a subliniat Kovalciuk, într-un interviu pentru Tablet Magazine. Potrivit oficialului militar ucrainean, fiecare rachetă HIMARS lovește ținta stabilită. "Fiecare rachetă distruge câte un pod sau un depozit de muniție" - a remarcat comandantul, adăugând că trupele ucrainene folosesc rachete pentru HIMARS într-un mod mult mai eficient decât rușii, care lansează rachete de milioane de dolari pentru "câștiguri minore".

Șoigu a mai declarat că Rusia a distrus, de asemenea, cinci sisteme de lansare de rachete Harpoon anti-navă și 33 de obuziere M777, de când Moscova a dislocat zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău