Șoigu nu mai semnează ordinele de ministru. Adjunctul său a cerut fabricarea unor filmulețe care să compromită soldații ucraineni

  • 29 Martie 2022 09:27
Șoigu nu mai semnează ordinele de ministru. Adjunctul său a cerut fabricarea unor filmulețe care să compromită soldații ucraineni

Gruparea de hackeri Anonymous a publicat luni un ordin semnat de ministrul adjunct al Apărării din Rusia, generalul Dmitri Bulgakov, care cere realizarea unor filmulețe care să discrediteze atitudinea militarilor ucraineni față de prizonierii de război ruși și care să nege că Rusia folosește militari în termen în Ucraina. Scopul ordinului este de a-i împiedica pe militarii ruși să se mai predea de bună voie ucrainenilor.Gruparea de hackeri Anonymous a publicat luni un ordin semnat de ministrul adjunct al Apărării din Rusia, generalul Dmitri Bulgakov, care cere realizarea unor filmulețe care să discrediteze atitudinea militarilor ucraineni față de prizonierii de război ruși și care să nege că Rusia folosește militari în termen în Ucraina. Scopul ordinului este de a-i împiedica pe militarii ruși să se mai predea de bună voie ucrainenilor, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, ordinul este datat 21 martie și menționează că militarii ruși trebuie să înregistreze imagini video cu „comportamentul inuman al militarilor ucraineni”.

„1. Să fie gândite și realizate o serie de clipuri video cu demonstrații de comportament inuman al militarilor ucraineni și al naționaliștilor de pe teritoriul Ucrainei față de ostaticii care s-au predat voluntar.

2. Să fie realizate mai multe filmulețe grafice care să demonstreze folosirea actorilor în timpul filmării de către ucraineni a materialelor cu rușii luați ostatici. De asemenea, să fie negat că Federația Rusă folosește militari aflați în termen.

3. Să se elaboreze atașamente informaționale care să fie plasate în comentarii, cu argumente solide privind modul în care se încalcă Convenția de la Geneva privind comportamentul cu ostaticii”, se arată în ordinul semnat de generalul Bulgakov. 

Punctul 4 cere ducerea la îndeplinire a ordinului.

Scopul ordinului este de a-i împiedica pe militarii ruși să se mai predea de bună voie ucrainenilor.

„În legătură cu înmulțirea cazurilor de soldați ruși care se predau forțelor ucrainene, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, și publicarea acestora în diferite surse de informare, care crește în rândul soldaților ruși certitudinea că vor rămâne nepedepsiți și care îi face să creadă că vor putea evita obligațiile militare în timpul operațiunii speciale de pe teritoriul Ucrainei, ORDON”, se arată în motivarea ordinului.

Ordinul este semnat de generalul Dmitri Bulgakov, dar funcția care este trecută deasupra numelui său este de ministru interimar („Cel care îndeplinește, temporar, obligațiile ministrului Apărării”).

Presa a remarcat recent o dispariție de aproape două săptămâni a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, din spațiul public și au apărut inclusiv speculații privind starea sa de sănătate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău