Softuri românești puse pe BMW

  • 16 Martie 2017 13:20
Softuri românești puse pe BMW

Reprezentantii BMW s-au întâlnit cu firme românești din IT, pentru încheierea unor parteneriate de dezvoltare a unor soluții software în sectorul auto.

Reprezentanți ai grupului auto german BMW s-au întâlnit, joi, cu companii românești din sectorul IT, discuțiile vizând încheierea unor parteneriate în vederea dezvoltării de soluții software ce pot fi aplicate în industria auto, a anunțat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, potrivit digi24.

BMW Group și alți mari producători auto caută în prezent noi posibilități de colaborare cu parteneri și furnizori din industria software, inclusiv din România.

”Marii jucători internaționali din industria auto înregistrează succese notabile în România de ani de zile și suntem pregătiți să oferim condiții excelente pentru dezvoltarea unei inițiative emblematice în acest domeniu. Prin acest parteneriat între sectorul IT din România și BMW Group, ne aliniem tendinței europene de digitalizare a industriei”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, care a participat la întâlnire.

BMW Group a anunțat în decembrie 2016 deschiderea unui centru de competențe lângă München și are aproape 600 de angajați în acest domeniu, în special dezvoltatori de software.

Constructorul auto german investește și într-o serie de afaceri promițătoare, aflate la început, prin intermediul BMW i Ventures, care permite concernului să identifice și să răspundă rapid la tendințele mobilității din toată lumea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău