Șoferul camionului implicat în accidentul cu limuzina lui Igor Dodon, găsit vinovat (Ziarul de Gardă)

  • 28 Ianuarie 2019 10:07
Șoferul camionului implicat în accidentul cu limuzina lui Igor Dodon, găsit vinovat (Ziarul de Gardă)

Șoferul camionului care s-a tamponat cu limuzina președintelui Igor Dodon în septembrie anul trecut, a fost recunoscut vinovat de producerea accidentului, fiind amendat cu 20 de mii de lei și obligat să achite cheltuieli de judecată de 5 240 lei, scrie Ziarul de Gardă.

Sentința a fost pronunțată încă pe 6 decembrie 2018, la Judecătoria Strășeni. 

Amintim că în accident a fost implicat și un automobil de escortă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), în care se afla și unul dintre fiii șefului statului. În acest accident a avut de suferit și mama lui Igor Dodon, care se afla în mașină. 

*

Fiind audiat în ședința de judecată, Dumitru Prepeliță a declarat că activează în calitate de șofer-expeditor la SRL „Floreni” și că, pe 9 septembrie 2018, s-a dus la serviciu pentru a deservi mai multe magazine alimentare pe ruta Ungheni – Nisporeni – Floreni, scrie Ziarul de Gardă. 

Acesta a mai explicat că, la întoarcerea spre Floreni, timpul era posomorât, ploua și traseul era umed. În fața sa se deplasa un microbuz de model „Mercedes-Benz” care, la un moment dat, s-a oprit. 

Prepeliță susține că nu a observat alte automobile pe traseu din sens opus. Văzând că automobilul din față s-a oprit, s-a angajat să-l depășească. 

„Efectuând manevra de depășire, a observat că, din sens opus, venea cortegiul care era aproximativ la o distanță de 25—30 metri, a luat brusc volanul în partea dreaptă și a încercat să oprească autocamionul, dar acesta a început să derapeze. A încercat că întreprindă tot posibilul pentru a opri camionul, dar pentru că traseul era umed, camionul nu se oprea. Încercând să evite impactul cu microbuzul din față, camionul a derapat pe contrasens, provocând accidentul rutier cu cortegiul”, se spune în sentința pronunțată pe 6 decembrie 2018, de către judecătorul Sergiu Osoianu, de la Judecătoria Strășeni.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău