Șoferița care a provocat accidentul de la Buiucani, cu 43 de procese verbale și condamnată la mai multe luni de închisoare

  • 01 Octombrie 2019 12:46
Șoferița care a provocat accidentul de la Buiucani, cu 43 de procese verbale și condamnată la mai multe luni de închisoare

Șoferița de la volanul Porsche-ului implicat ieri în accidentul de la Buiucani a fost trasă la răspundere penală de 4 ori, iar agenții de circulație i-au întocmit 43 de procese verbale, în ultimii 9 ani, au anunțat astăzi, într-o conferință de presă, reprezentanții Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Astfel, potrivit Poliției, în 2017, ea a fost condamnată la 4 luni de închisoare de către judecătoria Orhei, după ce a condus automobilul în stare de ebrietate. Concentrația de alcool în aerul expirat a fost stabilită la 0,89g/ml. Totuși, executarea sentinței a fost amânată pentru o perioadă de 3 ani. În 2018, Judecătoria Chișinău a condamnat șoferița la alte 4 luni de închisoare, după ce a cauzat un accident, conducând în stare de ebrietate. Judecătorii i-au mărit pedeapsa până la 6 luni, care a fost executată în penitenciarul de la Rusca. În alte două cazuri penale, pedeapsa a fost înlocuită cu răspundere contravențională.

Șoferița a mai fost privată în 2 rânduri de dreptul de a conduce. Polițiștii i-au întocmit cele mai multe procese verbale pentru ignorarea indicatoarelor, depășirea vitezei, crearea situațiilor de accident și pentru condusul în stare de ebrietate.

În cazul accidentului de ieri, oamenii legii i-au deschis un dosar penal pentru încălcarea articolului 264, alineat 3, din Codul Penal. Șoferița riscă de la 3 la 7 ani de închisoare. La moment, ea se află în stare gravă în se secția de terapie intesivă a Spitalului de Urgență.

Menționăm că IGP a mai anunțat că au fost prelevate mostre bioloogice pentru a verifica dacă șoferița era în stare de ebrietate în momentul producerii accidentului, iar mâine vor fi obținute rezultatele expertizei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău