Șoferii mașinilor vechi și poluante, obligați să achite o taxă pentru a intra în centrul Londrei

  • 08 Aprilie 2019 16:46
Șoferii mașinilor vechi și poluante, obligați să achite o taxă pentru a intra în centrul Londrei Voglio Vivere Così

Șoferii mașinilor mai vechi și mai poluante, furgonetelor și motocicletelor vor fi nevoiți să plătească 12,50 lire sterline pentru a intra în centrul Londrei începând de luni, în încercarea primarului orașului de a îmbunătăți calitatea aerului, informează Reuters, potrivit Mediafax.

Taxa Zonei cu Emisii Ultra Reduse (Ultra Low Emissions Zones - ULEZ) se aplică, în general, autovehiculelor ce funcționează pe carburant de tip benzină, înregistrate pentru prima dată înainte de 2006 și pentru modele de tip diesel, înregistrate înainte de 2015.

În timpul zilei, de luni până vineri, majoritatea șoferilor trebuie să achite o taxă de 11,50 lire pentru a intra în aceeași zonă.

„Toxicitatea aerului este un ucigaș invizibil, responsabil pentru una dintre cele mai mari urgențe naționale din domeniul sănătății generației noastre. ULEZ este elementul central al planurilor noastre de a curăța aerul londonez, cele mai îndrăzneț plan pentru orice oraș de pe planetă, iar ochii lumii sunt ațintiți asupra noastră”, a declarat primarul Sadiq Khan, potrivit sursei citate

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău