Mii de șoferi au fost depistați beți la volan, în primele 9 luni ale acestui an

  • 08 Octombrie 2019 11:31
Mii de șoferi au fost depistați beți la volan, în primele 9 luni ale acestui an

În primele nouă luni ale anului curent, polițiștii de patrulare au depistat și amendat 3751 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General de Patrulare /INP/, din cauza șoferilor băuți au avut loc 117 accidente rutiere, în urma cărora 30 de oameni și-au pierdut viața, iar alți 134 au rămas cu diverse traumatisme. 

Conform sursei citate, campaniile de informare, operațiunile și sancțiunile aplicate de poliție sunt ignorate de către conducătorii auto, iar situația este alarmantă. În acest context, INP a atenționat conducătorii auto că alcoolul afectează reacțiile și determină persoana să submineze pericolele la care se expune în timpul șofatului.

Potrivit legislației în vigoare, permisul șoferilor ce conduc în stare de ebrietate este ridicat imediat pentru o perioadă de la șase luni – în cazul primei abateri și până la trei ani – în cazul abaterii repetate. De asemenea, mașina șoferului aflat la volan în stare de ebrietate este transportată la o parcare specială, în cazul în care șoferul nu este însoțit de către o persoană capabilă să conducă ori nu va găsi o persoană care să urce la volan în locul lui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău