Societățile pe acțiuni cu capital de stat au carențe mari la capitolul transparență

  • 08 Decembrie 2016 12:54
Societățile pe acțiuni cu capital de stat au carențe mari la capitolul transparență

Întreprinderile de stat și societățile pe acțiuni cu capital de stat au carențe mari la capitolul transparență, iar deseori salariile administratorilor nu sunt în concordanță cu veniturile întreprinderilor. Sunt concluziile unui raport, făcut public astăzi de Transparency International – Moldova. 

Totodată, potrivit documentului, o serie de genuri de activitate, servicii sau lucrări efectuate de întreprinderile de stat sunt improprii specificului lor de activitate, iar practicarea acestor activități crează concurență neloială antreprenorilor privați. 

În același timp, în consiliile unor întreprinderi este desemnat un număr destul de mare de reprezentanți ai fondatorului, ceea ce contravine prevederilor legale. 

Deși întreprinderile sunt obligate să se ghideze de principiul transparenței în achiziții, doar fiecare a opta a prezentat planurile de achiziții sau a indicat sursa publicării lor. Aproximativ 40% din întreprinderi n-au indicat valoarea achizițiilor efectuate, se mai spune în raportul Transparency International – Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău