Societatea civilă cere convocarea repetată de pronunțare asupra Guvernului Sturza

  • 05 Ianuarie 2016 16:02

Mai multe organizații nonguvernamentale consideră că declarația președintelui Parlamentului despre eșuarea tentativei de învestire a Guvernului ca urmare a lipsei cvorumului este nefondată.

Societatea civilă solicită Parlamentului să se convoace repetat într-o ședință specială pentru a se pronunța asupra Programului de activitate și a listei Guvernului propus de Ion Sturza, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, transmite IPN cu referire la un apel semnat de mai multe organizații ale societății civile.

În apel se menționează că lipsa deputaților de la ședința Parlamentului nu reprezintă o respingere a Programului de activitate al Guvernului și un vot de neîncredere Guvernului. Conform Constituției „programul de activitate și lista Guvernului se dezbat în ședința Parlamentului. Acesta acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților aleși”. Astfel, societatea civilă insistă că votul poate fi exprimat doar după dezbaterea Programului de activitate și a listei Guvernului în ședința deliberativă a Parlamentului.

Apelul este semnat de Consiliul ONG, Asociația pentru Democrație Participativă, Asociația Promo-LEX, Asociația Micului Business din Moldova, Asociația Femeilor pentru Protecția Mediului și Dezvoltare Durabilă, Centrul de Resurse Tineri și Liberi, Centrul de Investigații Jurnalistice, IDIS Viitorul, Centrul Național de Mediu, Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Institutul de Politici Publice, Transparency International Moldova, Platforma pentru Egalitate de Gen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău