Socialiștii vor referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă

  • 04 Iunie 2014 21:02
Socialiștii vor referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă

Partidul Socialiștilor intenționează să organizeze un referendum pentru demiterea primarului Chișinăului Dorin Chirtoacă, la 30 noiembrie a.c., în aceeași zi cu alegerile parlamentare.

Ieri Curtea de Apel Bălți a înregistrat grupul de inițiativă care va colecta semnăturile pentru organizarea referendumului.

Președintele Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan a declarat pentru Radio Chișinău că legislația permite organizarea referendumului în aceeași zi cu alegerile parlamentare. El a mai afirmat că grupul de inițiativă trebuie să colecteze aproximativ 67 de mii de semnături.

Potrivit Codului electoral, revocarea primarului prin referendum poate fi inițiată în cazul în care acesta nu respectă interesele comunității locale, nu exercită în mod adecvat atribuțiile de ales local prevăzute de lege, încalcă normele morale și etice, fapte confirmate în modul stabilit. Socialiștii îl acuză pe Dorin Chirtoacă de delapidări de fonduri și de administrarea proastă a orașului.

Decizia privind revocarea primarului se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea a votat un număr egal sau mai mare de alegători decît au votat în cazul alegerii primarului, dar nu mai puțin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum.

Solicitat de Radio Chișinău, serviciul de presă al Primăriei a declarat că nu comentează deocamdată aceste declarații. Dorin Chirtoacă se află în prezent peste hotare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău