Socialiștii și comuniștii sărbătoresc astăzi ceea ce ei numesc “Ziua eliberării Moldovei“

  • 24 August 2017 11:01
Socialiștii și comuniștii sărbătoresc astăzi ceea ce ei numesc “Ziua eliberării Moldovei“

Partidul Comuniștilor și cel al Socialiștilor sărbătoresc astăzi  ceea ce ei numesc “Ziua eliberării Moldovei“ de sub ocupație fascistă. Reprezentanții celor două partide, inclusiv președintele Dodon au depus flori la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, iar diseară va avea loc un concert cu genericul „Eliberarea”, organizat sub patronajul președintelui Republicii Moldova.

Pe de alată parte, tineretul Partidului Liberal au organizează o acțiune de protest la în fața reședinței președintelui, contestând acțiunile acestuia:

„În 1944, trupele sovietice au ocupat Basarabia și Bucovina de Nord, din păcate aceste trupe mai stau peste Nistru, tancuri îndreptate spre noi. Această batjocură va  avea loc astăzi în PMAN unde s-a câștigat independența…

I-am adus medalia și diploma trădătorului, celui care trădează cetățenii noștri reprezentând interesele Moscovei și sărbătorind așa-zisa eliberare. Ca urmare a acestei eliberări au fost deportați oamenii în Siberia. Toate acele orori, ei le ridică în slăvi, cu concertul pe care îl organizează diseară în Piață”.

Reprezentanții tineretului liberal i-au transmis lui Igor Dodon o diplomă și o medalie cu inscripția „Trădător de neam”.

În replică, purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban, a declarat că le va înapoia liderului PL, Mihai Ghimpu:

„O să împachetăm și o să întoarcem domnului Ghimpu, pentru că trădători sunt acei care își bat joc de acest popor zi de zi, începând cu furtul miliardului, cu distrugerea capitalei, cu tot felul de Dârda și Gamrețchi, cu alți mari exponenți ai pseudo unioniștilor de la Chișinău…”, a declarat Ion Ceban

Amintim că la 24 august 1944 trupele sovietice au intrat în Chișinău, încheind astfel operațiunea Iași-Chișinău, în urma căreia întreg teritoriul Basarabiei rupt din componența României și anexat la URSS. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău