Socialiștii și comuniștii riscă să fie scoși din cursa electorală pentru alegerile de duminică. AUR a depus o contestație la CEC

  • 09 Iulie 14:31
Socialiștii și comuniștii riscă să fie scoși din cursa electorală pentru alegerile de duminică. AUR  a depus o contestație la CEC

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus astăzi o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care solicită anularea înregistrării Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și excluderea acestuia din cursa electorală ca urmare a investigației străine, care demonstrează că BECS utilizează bani din exteriorul țării pentru a cumpăra voturi la alegerile din această duminică. AUR a semnalat faptul că socialiștii și comuniștii au fost finanțați din surse externe.

„BECS continuă să încalce legea, folosind susținere interzisă și mijloace nedeclarate din afara Republicii Moldova, la fel ca Igor Dodon, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale recente. Anterior, în cadrul alegerilor prezidentiale, am adus la cunostinta CEC despre faptul ca mai mulți oficiali ai Federației Ruse, între care Serghei Lavrov, Serghei Nariskin, Vladimir Putin, în plină campanie electorală, după înregistrarea candidaților, au făcut declarații inadmisibile de susținere a lui Igor Dodon, în aceste alegeri și am prezentat dovezi cu privire la implicarea și prezentț la sediul de campanie al lui Dodon, a agentilor Federatiei Ruse, în special a celor din Serviciul de Spionaj Extern condus de Nariskin, precum și din FSB, subordonate direct lui Putin”, se arată în sesizarea depusă de AUR.

Potrivit unioniștilor, AUR a depus o plângere penală în acest sens, însă nu cred că aceasta va avea finalitate, întrucât sunt sceptici că justiția și instituțiile funcționează.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
14,24
Ploaie ușoară
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Tue
10
Wed
9
Thu
9
Fri
12
Sat
16

Curs oficial BNM 21 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.6601 -0.1096
USD 17.6371 0.0088
RON 4.1750 -0.0217
UAH 0.6603 -0.0007
RUB 0.2402 -0.0025
Arhivă Radio Chișinău