Socialiștii și comuniștii au cerut demisia lui Dorin Chirtoacă

  • 10 Octombrie 2013 14:18
Socialiștii și comuniștii au cerut demisia lui Dorin Chirtoacă

Consilierii comuniști și cei socialiști din Consiliul municipal Chișinău au cerut joi, 10 octombrie, demisia primarului capitalei Dorin Chirtoacă, precum și a viceprimarului Nistor Grozavu.

Propunerea a venit în timpul discuțiilor pe marginea ordinii de zi a ședinței dar n-a fost deocamdată pusă la vot. Înaintea ședinței, un grup de susținători ai Partidului Socialiștilor a protestat în fața primăriei cerând demisia lui Dorin Chirtoacă.  

Acțiune de protest a socialiștilor în fața primăriei a fost urmată în ședința Consiliului municipal Chișinău de o serie de declarații ale reprezentanților fracțiunii comuniste în adresa primarului Dorin Chirtoacă. 

Propunerea grupului comunist-socialist nu s-a bucurat însă de sprijinul consilierilor liberal democrați. Partidul Liberal Democrat a anunțat ca va continua să-l sprijine pe Dorin Chirtoacă. Primarul a calificat acțiunile socialiștilor și comuniștilor drept circ de prost gust, declarând că organizarea referendumului nu este altceva decât o campanie politică pe riscul inițiatorilor.

După ce ultima ședință s-a amânat din lipsă de cvorum, la ședința de astăzi s-au prezentat 44 de consilieri.

Printre cele peste 50 de chestiuni incluse pe ordinea de zi este și planul de acțiuni pentru energie regenerabilă pentru perioada 2013-2020, rectificarea bugetului pentru 2013, majorarea prețurilor pentru eliberarea autorizațiilor de construcții, comercializarea berii pe teritoriul municipiului Chișinău, compensațiile privind cheltuielile la încălzire pe perioada sezonului recte 2013-2014 și altele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău