Socialiștii propun organizarea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă pe 19 noiembrie

  • 12 Septembrie 2017 09:48
Socialiștii propun organizarea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă pe 19 noiembrie

Consilierii municipali din partea Partidului Socialiștilor propun organizarea referendumului privind demiterea primarului municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă pe 19 noiembrie.

Șeful fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban a scris pe contul său de Facebook că vor propune desfășurarea plebiscitului pe 19 noiembrie.

 „Vom propune în CMC stabilirea datei desfășurării referendumului. Prealabil 19 noiembrie. Sperăm să avemsuportul altor fracțiuni, poate chiar și celor din PL. Știu că sunt doritori. În primăvară am putea avea alegeri noi în Chișinău”, a scris Ion Ceban. 

Amintim că ieri Curtea de Apel a lăsat în vigoare încheierea Judecătoriei Chișinău prin care a fost validat demersul unui grup e inițiativă privind organizarea referendumului. 

Socialiștii au colectat aproximativ 800 de mii de semnături pentru organizarea referendumului de revocare a lui Dori Chirtoacă. 

Potrivit Codului electoral, revocarea primarului prin referendum poate fi inițiată în cazul în care acesta nu respectă interesele comunității locale, nu exercită în mod adecvat atribuțiile de ales local prevăzute de lege, încalcă normele morale și etice, fapte confirmate în modul stabilit. Socialiștii îl acuză pe Dorin Chirtoacă de delapidări de fonduri și de administrarea proastă a orașului. 

Decizia privind revocarea primarului se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea a votat un număr egal sau mai mare de alegători decît au votat în cazul alegerii primarului, dar nu mai puțin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău