Socialiștii din CMC vor organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă

  • 14 Martie 2017 10:01
Socialiștii din CMC vor organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă

Consilierii socialiști din Consiliul municipal Chișinău vor iniția în scurt timp o nouă procedură de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă.

Anunțul a fost făcut de consilierul socialist Ion Ceban, care l-a acuzat pe primar de administrarea defectuoasă a orașului.

Amintim că socialiștii au mai inițiat două astfel de referendumuri, dar inițiativele au fost respinse de instanțele de judecată – una înainte de alegerile parlamentare din 2014 și alta înainte de prezidențialele din 2016.

Potrivit Codului electoral, revocarea primarului prin referendum poate fi inițiată în cazul în care acesta nu respectă interesele comunității locale, nu exercită în mod adecvat atribuțiile de ales local prevăzute de lege, încalcă normele morale și etice, fapte confirmate în modul stabilit. Socialiștii îl acuză pe Dorin Chirtoacă de delapidări de fonduri și de administrarea proastă a orașului.

Decizia privind revocarea primarului se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea a votat un număr egal sau mai mare de alegători decît au votat în cazul alegerii primarului, dar nu mai puțin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău