Socialiștii au organizat sâmbătă, 5 noiembrie, acțiuni de protest în câteva raioane din Rep. Moldova

  • 05 Noiembrie 2022 15:23
Socialiștii au organizat sâmbătă, 5 noiembrie, acțiuni de protest în câteva raioane din Rep. Moldova

Socialiștii au organizat sâmbătă, 5 noiembrie 2022, acțiuni de protest în câteva raioane din Rep. Moldova la care au purtat pancarte cu diverse mențiuni, au scandat lozinci anti-guvernamentale și au cerut alegeri parlamentare anticipate. Membrii PSRM au protestat „împotriva abuzurilor, a politicilor antisociale și antistatale ale guvernării”, după cum se afirmă pe pagina web a formațiunii, iar manifestațiile au avut loc în raioanele Drochia, Taraclia, Cahul, Ungheni și Cimișlia, transmite Radio Chișinău.

În comunicatul postat pe site-ul lor, socialiștii și-au exprimat „dezacordul față de acțiunile autorităților centrale de creștere a tarifelor la produse și servicii, de neglijare a intereselor administrațiilor locale, de persecutare a oponenților politici, de utilizare a instituțiilor statului în scopurile politice înguste ale partidului de la guvernare”.
Amintim că fostul președinte Igor Dodon, lider informal al socialiștilor, este cercetat pentru a fi tras la răspundere în două cauze penale: în dosarul numit „kuliok” (sacoșă, în traducere din limba rusă) în care este învinuit de corupere pasivă și finanțare ilegală a unui partid politic în perioada când era șef de stat, precum și în dosarul „Energocom” în care este acuzat de abuz de serviciu soldat cu prejudicii mari pentru stat în perioada când era ministru al economiei (2008-2009).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău