Socialiștii au înaintat un ultimatum Maiei Sandu. Vasile Bolea a rupt acordul PSRM-ACUM

  • 08 Noiembrie 2019 11:04
Socialiștii au înaintat un ultimatum Maiei Sandu. Vasile Bolea a rupt acordul PSRM-ACUM

Fracțiunea Partidului Socialiștilor i-a cerut în această dimineață, în cadrul unei întrevederi cu premierul Maia Sandu, să retragă proiectul de asumare a răspunderii Guvernului privind modificarea Legii procuraturii și să-l propună spre examinare în Parlament.

După întrevederea, care a durat aproximativ o oră și jumătate, deputatul PSRM Vasile Bolea a criticat dur Blocul ACUM, Guvernul și, personal pe Maia Sandu, pe care i-a acuzat că încalcă Acordul politic semnat în luna septembrie. El a menționat că respectivul Acord prevede și modificarea Legii procuraturii, așa cum a fost votată recent de Parlament.

„În data de 6 noiembrie s-a pus cruce pe prevederile legii, a fost anulat un concurs, doamna prim-ministru a venit mișelește cu un proiect de asumare a răspunderii prin care dorește să preselecteze personal candidații, astfel desconsiderând cea mai mare fracțiune din Parlament, care până acum a susținut toate inițiativele care veneau de la Guvern sau de la Blocul Acum”, a declarat Vasile Bolea, rupând demonstrativ în fața camerelor o copie a Acordului politic, vrând astfel să arate că Blocul Acum i-ar fi încălcat prevederile.

El a precizat că socialiștii i-au dat termen Maiei Sandu până la ora 15.00, când va începe ședința Parlamentului să retragă proiectul de asumare a răspunderii. El nu a precizat ce se va întâmpla dacă Maia Sandu va refuza. Ieri, însă, socialiștii au anunțat că elaborează proiectul unei moțiuni de cenzură.

Amintim că miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pe un proiect de modificare a Legi procuraturii. Noile prevederi îi acordă prim-ministrului dreptul de a selecta candidații pe care îi va propune Consiliului Superior al Procurorilor. Guvernul a luat această decizie după ce, în aceeași zi, ministrul Justiției, Olesea Stamate, a anulat un concurs de selectare a candidaților la funcția de procuror general.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău