Soci 2014: Clasamentul pe medalii după zece zile de concurs

  • 17 Februarie 2014 21:45
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după zece zile de concurs

Luni, 17 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat cinci titluri olimpice.

Biatlonista Darya Domracheva din Belarus a devenit marea vedetă a Jocurilor Olimpice de la Soci, după ce a cucerit a treia medalie de aur, în proba de mass-start. Podiumul a fost completat de Gabriela Soukalova din Cehia și de Tiril Eckhoff din Norvegia. Darya Domracheva a devenit prima sportivă din istoria biatlonului care cucerește trei medalii de aur olimpice la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice.

Belarus a obținut al doilea titlu al zilei prin Anton Kushnir la schi acrobatic în proba de sărituri. Australianul David Morris a luat argintul, iar bronzul a revenit chinezului Zongyang Jia.

Americanii Meryl Davis și Charlie White au cucerit medalia de aur în proba de dans la patinaj artistic, în fata campionilor olimpici, favoriții canadieni Tessa Virtue și Scott Moir. Rușii Elena Ilinykh și Nikita Katsalapov au luat bronzul.

În concursul masculin de bob dublu, medalia de aur a fost câștigată de Rusia (Alexander Zubkov/Alexei Voevoda). Medalia de argint a revenit Elveției (Beat Hefti/Alex Baumann), în timp ce medalia de bronz a fost obținută de SUA (Steven Holcomb/Steven Langton).

În ultima probă a zilei, cea pe echipe la sărituri cu schiurile, s-a impus echipa Germaniei. Austria și Japonia au completat podiumul.

Finala cursei de biatlon la mass-start a fost reprogramată pentru mâine, iar proba masculină de snowboard-cross a fost anulată.

Germania conduce detașat în clasamentul pe medalii după zece zile de concurs la Olimpiada de la Soci, având la activ 8 medalii de aur. Câte 5 medalii de aur totalizează nu mai puțin de 6 țări: Rusia, Olanda, Statele Unite, Norvegia, Elveția și Belarus.

Totodată, Rusia și Statele Unite au obținut până acum cele mai multe medalii, câte 18.  Olanda a cucerit 17 medalii.

Mâine, 18 februarie, la JO de la Soci în joc vor fi puse 7 seturi de medalii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău