Soci 2014: Clasamentul pe medalii după șase zile de concurs

  • 13 Februarie 2014 23:08
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după șase zile de concurs

Joi, 13 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat șase titluri olimpice.

Poloneza Justyna Kowalczyk și-a adjudecat prima medalie de aur în cursa de schi fond la 15 km. Podiumul a fost completat de Charlotte Kalla din Suedia și Therese Johaug din Norvegia. Alexandra Camenșcic a terminat pe locul 71 din 75 de participante.

Americanii Joss Christensen, Gus Kenworthy și Nicholas Goepper au luat întreg setul de medalii – aur, argint și bronz – în prima finală a zilei, la schi acrobatic masculin în proba de slopestyle. Este a treia triplă reușită de o țară la Olimpiada de la Soci, primele două fiind realizate de Olanda la patinaj viteză masculin la 5000 și 500 de metri.

Biatlonistul francez Martin Fourcade a devenit dublu campion olimpic la Jocurile de la Soci. Francezul a câștigat astăzi cursa individuală după ce s-a impus și în proba de urmărire. Germanul Erik Lesser a intrat în posesia medaliei de argint, iar bronzul a revenit rusului Evgheni Garanichev care a câștigat medalia chiar de ziua lui.

Germania a câștigat proba de ștafetă la sanie și a obținut astfel al 7-lea titlu olimpic. Rusia și Letonia au completat podiumul.

La short-track feminin pe distanța de 500 metri s-a impus chinezoaica Jianrou Li. Arianna Fontana a luat argintul, iar Seung-Hi Park din Coreea – bronzul.

China a obținut al doilea aur al zilei prin Hong Zhang la patinaj viteză pe distanța de 1000 metri. Olandezele Irene Wust și Margot Boer au intrat în posesia medaliilor de argint și bronz.

Germania s-a distanțat în clasamentul pe medalii după șase zile de concurs la Olimpiada de la Soci, având la activ 7 titluri olimpice. Canada, Norvegia, Olanda și Statele Unite au câte patru medalii de aur.

Mâine, 14 februarie, la JO de la Soci în joc vor fi puse 6 seturi de medalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău