Soci 2014: Clasamentul pe medalii după patru zile de concurs

  • 11 Februarie 2014 22:05
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după patru zile de concurs

Marți, 11 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat opt titluri olimpice.

Prima medalie de aur a zilei a fost câștigată de Dara Howell din Canada la schi acrobatic în proba de slopestyle. Americanca Devin Logan a luat argintul, iar bronzul a revenit unei alte canadience, Kim Lamarre.

Biatlonista Darya Domracheva din Belarus a devenit campioană olimpică în proba de urmărire pe distanța de 10 km. Norvegianca Tora Berger și slovena Teja Gregorin au completat podiumul probei.

Germania a luat două medalii în concursul individual de sanie: aur prin Natalie Geisenberger și argint prin Tatjana Huefner. Erin Hamlin din SUA a câștigat medalia de bronz.

Elvețianul Iuri Podladtchikov a câștigat concursul de snowboard în proba de Halfpipe, devansându-i pe japonezii Ayumu Hirano și Taku Hiraoka.

Sang Hwa Lee din Coreea de Sud a obținut aurul olimpic în concursul feminin de patinaj viteză pe distanța de 500 m. Rusoaica Olga Fatkulina s-a învrednicit de medalia de argint, iar olandeza Margot Boer s-a mulțumit cu medalia de bronz.

Norvegia a luat aurul atât la masculin cât și la feminin în probele de sprint stilul liber la schi fond. În concursul feminin aurul și argintul au fost obținute de norvegiencele Maiken Caspersen Falla și Ingvild Flugstad Oestberg, iar bronzul i-a revenit slovenei Vesna Babjan. La masculin Ola Vigen Hattestad din Norvegia a devenit campion olimpic, podiumul fiind completate de suedezii Teodor Peterson și Emil Joensson. Victor Pânzaru a ocupat în calificări locul 77 din 86 de participanți.

În ultima finală a zilei, cea de sărituri cu schiurile, Carina Vogt a devenit campioană în fața austriecei Daniela Iraschko-Stolz, medaliată cu argint, și franțuzoaicei Coline Mattel care a intrat în posesia medaliei de bronz.

După patru zile de concurs la Olimpiada de la Soci, în clasamentul pe medalii conduc trei țări – Norvegia, Canada și Germania – care se pot lăuda cu câte patru titluri obținute. Norvegia are în total 11 medalii, Canada – 9, iar Germania – 5. Olanda are la activ 8 medalii, dar numai 3 sunt de aur.

Mâine, 12 februarie, la JO de la Soci în joc vor fi puse 6 seturi de medalii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău