Soci 2014: Clasamentul pe medalii după opt zile de concurs

  • 15 Februarie 2014 22:11
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după opt zile de concurs

Sâmbătă, 15 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat șapte titluri olimpice.

Prima medalie de aur a zilei a fost cucerită de Anna Fenninger din Austria la schi alpin în Super-G. Maria Hoefl-Riesch din Germania a luat argintul, iar Nicole Hosp din Austria a completat podiumul.

La schi fond în proba feminină de ștafetă 4x5 km s-a impus Suedia care a câștigat aurul în fața Finlandei și Germaniei, ocupantele locurilor 2 și 3.           

Finala masculină de skeleton a fost câștigată de rusul Alexandr Tretiakov. Letonul Martins Dukurs s-a învrednicit de medalia de argint, iar Matthew Antoine din SUA a intrat în posesia medaliei de bronz.

Rusia a obținut a doua medalie de aur azi la short track la 1000 m prin Victor An. Un alt rus, Vladimir Grigorev, a luat argintul, iar olandezul Sjinkie Knegt – bronzul.

Tot la short track în concursul feminin la 1500 m s-a impus Yang Zhou din China, urmată de Suk Hee Shim din Coreea și de italiana Arianna Fontana.

Polonezul Zbigniew Brodka a devenit campion olimpic la patinaj viteză pe distanța de 1500 m. Koen Verweij din Olanda Denny Morrison din Canada au completat podiumul.

Un alt polonez a luat aurul în ultima probă a zilei, sărituri cu schiurile de pe trambulina mare. Kamil Stoch a devenit dublu campion olimpic la Soci pentru că el s-a impus și la trambulina normală. Medalie de aur pentru japonezul Noriaki Kasai și bronz pentru Peter Prevc din Slovenia.

Cu cele două titluri olimpice adjudecate azi, Rusia a ajuns pe locul trei în clasamentul pe medalii după opt zile de concurs la Olimpiada de la Soci, având la activ 4 medalii de aur. Germania continuă să conducă în top cu 7 medalii de aur, urmată pe locul secund de Elveția cu 5 medalii de aur. Totodată, Rusia a trecut pe primul loc la numărul de medalii – 15 medalii având cu una mai mult decât Olanda și Statele Unite.

Mâine, 16 februarie, la JO de la Soci în joc vor fi puse 5 seturi de medalii. Proba de Super-G cu participarea schiorului nostru Georg Lindner a fost amânată.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău