Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 14 zile de concurs

  • 21 Februarie 2014 21:45
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 14 zile de concurs

Vineri, 21 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat 7 titluri olimpice.

Ștafeta feminină a Ucrainei a câștigat medalia de aur la biatlon. Succesul cvartetului ucrainean a fost asigurat de surorile Vita și Vali Semerenko, Julia Dzhyma și Olena Pidhrushna. Medalia de argint a fost cucerită de Rusia, iar bronzul a revenit Norvegiei.

Mikaela Siffrin (SUA) a devenit campioană olimpică la slalom, reușind să-și păstreze poziția câștigată încă după prima manșă. Pe podium au mai urcat două austriece, Marlies Schild și  Cathrin Zettel.

Sud-coreeanul Victor An a obținut al doilea titlul olimpic pentru Rusia. Sportivul s-a impus în prima finală a zilei la short-track, în proba de 500 de metri. Dajing Wu din China a luat medalia de argint, iar canadianul Charle Cournoyer a obținut bronzul.

Rusia a luat aurul la short-track și în proba de ștafetă pe distanța de 5000 de metri, podiumul fiind completat de SUA (argint) și China (bronz).

În aceeași disciplină, dar în proba feminină la 1000 de metri, medalia de aur a fost obținută de sud-coreeanul Seung-Hi Park. Podiumul a fost în întregime asiatic. Kexin Fan din China a luat argintul, iar un alt sud-coreean, Suk Hee Shim – bronzul.

Proba feminină de cross la schi acrobatic a fost dominată de Canada, prin Marielle Thompson (aur) și Kelsey Serwa (argint). Suedeza Anna Holmlund s-a ales cu medalia de bronz.

Canada a luat aurul și în turneul masculin de curling după ce a reușit ieri același lucru și la feminin. Nord-americanii s-au impus în marea finală cu 9-3 în fața Marii Britanii. În lupta pentru bronz Suedia a bătut China cu 6-4.

Norvegia conduce în clasamentul pe medalii după 14 zile de concurs la Soci, cu 10 medalii de aur. Rusia, Statele Unite și Canada au câte 9 titluri. Americanii sunt, însă, pe primul loc după numărul total de medalii, 27. SUA sunt urmate pe locul doi de Rusia care a adunat până acum 26 de medalii.

Mâine, 22 februarie, în penultima zi de concurs, la JO de la Soci în joc vor fi puse 7 seturi de medalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău