Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 13 zile de concurs

  • 20 Februarie 2014 22:57
Soci 2014: Clasamentul pe medalii după 13 zile de concurs

Joi, 20 februarie, la Olimpiada de iarnă de la Soci s-au acordat șase titluri olimpice.

Rusia a cucerit titlul olimpic la patinaj artistic în concursul feminin. Adelina Sotnikova a luat arul și a devenit regina gheții la Soci. Pe locul doi s-a clasat campioana olimpică de la Vancouver, sud-coreeana Yuna Kim, iar medalia de bronz a revenit italiencei Carolina Costner. Tânăra de 15 ani, Iulia Lipnițkaia, cea care a impresionat în concursul pe echipe unde Rusia a luat medalia de aur, s-a clasat doar pe locul 5.  

Franța a reușit o triplă istorică la schi acrobatic în proba de schi cross. Jean Frederic Chapuis, Arnaud Bovolenta, Jonathan Midol au cucerit, în ordine, medaliile de aur, argint și de bronz.

În aceeași disciplină, dar la proba feminină de Halfpipe s-a impus Maddie Bowman din SUA. Podiumul a fost completat de Marie Martinod din Franța și de nipona Ayana Onozuka.

Concursul de Gundersen pe echipe din combinata nordică a fost câștigat de echipa Norvegiei. Germania a obținut medalia de argint, iar Austria a luat bronzul.

Canada a obținut medalia de aur la curling feminin dup ce a învins în finală echipa Suediei cu 6-3. În lupta pentru medalia de bronz, Marea Britanie a câștigat cu 6-5 în fața Elveției.

În concursul feminin de hochei pe gheață, Canada a învins SUA cu scorul de 3-2 în prelungiri (over time), după ce scorul a fost egal, 2-2, la finalul celor trei reprize regulamentare. În partida pentru medalia de bronz, Elveția a învins Suedia cu 4-3.

Norvegia conduce în clasamentul pe medalii după 13 zile de concurs la Soci, cu 10 medalii de aur. Statele Unite și Germania au câte 8 titluri, iar Rusia și Canada – câte 7. SUA sunt, însă, pe primul loc după numărul total de medalii, 25, având cu două mai multe decât Rusia.

Mâine, 20 februarie, la JO de la Soci în joc vor fi puse 7 seturi de medalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău